Friday, March 30, 2012

Berlin! Berlin! Wir fahren nach Berlin!


Klassiekskursioon Berliini ongi juba läbi. Teisipäevast neljapäevani olime seal. Ööbisime Kreuzberg'is, mingi gängsterite linnaosa, öhtuti oli küll veidi junn jahe kui väljas köndisime ja siis mingid gängesterid mööda köndisid ja otsa vaatasid, endal körvaklappides valjult räppmuusika käimas jn :D
Väljaspoolt nägi meie hotell päris juba välja. Terve linnaosa oli graffitit ja plakateid täis. Köik tänavad ümbruses olid umbes sellised:

Esimene päev:
ärkasin kell 4 üles, sest nii vara hommikul söitis juba buss linna (???). Olin siis pool 6 linnas, söitsime 3 ja pool tundi ICE-ga Berliini (ICE- kiirrong, mis söidab kuni 300 km/h). Siis köndisime piki East Side Gallery'd (pikim galerii maailmas) ööbimiskohta. East Side Gallery:
Aga see on tegelikult üle kilomeetri pikk, seda köik pole pildil näha :)
Siis jöudsime ööbimiskohta, andsime oma kohvrid ära ja siis söitsime kohe loss Bellevue juurde ja siis Alexandri platsi juures, seal polnud midagi huvitavat.
Siis oli meil veidi vaba aega söömiseks, ostsime Curry-vorsti friikatega, siin süüakse seda päris palju :D
Siis läksime Saksamaa valitsust külastama ( Bundestag ). Me neid poliitikuid ei näinud, aga ma viibisin Angela Merkeliga ühes majas !!! :D (mu elu tipphetk vist). Turvakontroll oli hullem kui lennujaamas, absoluutselt köik otsiti läbi ja majas iga suurema ukse ees otsiti sind uuesti läbi (??) :D Meie öpetajad, kes kaasa olid tegid meile ilusti selgeks, et me ei tohi nuge ega kääre vöi muid teravaid asju kaasa vötta, ühel poisil oli ikkagi nuga taskus... Aga tema üle naerab ka terve kool ja ta on tösiselt nohik ja ka niisama, ilma mönitamiseta imelik. Nii hullu mönitamist pole ma veel elusees näinud, isegi meie klassi Raivo oli tema körval kätel kantud. Igatahes oli see tal siis enesekaitseks kaasas. Aga ega seal Bundestag'is ka midagi huvitavat ei olnud, suur maja, Angela Merkelit ei näinud, ainult tema tühja tooli..
Siis söitsime hotelli, jagasime end tubadesse, ma olin neljases toas tüdrukutega, kes köik on sama pisikesed nagu mina :D, ja pakkisime asjad lahti. Hotell seest poolt oli päris okei, ainult dushi all käies ei saanud ennast kuidagi lukustada. Vannitoa uks ei käinud lukku ja ei püsinud niisama ka kinni ja dushikabiinideruumi ei saanud ka lukku panna, köik poisid jooksid ju korisoris mööda -.- aga me elasime ka selle ilusti üle. Siis oli meil 4 tundi vaba aega, kella kuuesti kümneni. söitsime siis uuesti metrooga "ostu-tänavale", kus siis oli 5 H&M'i poodi järjest :D H&M kleidid ja suveriided, H&M vabaajariided, H&M naistele, H&M meestele, H&M kus olid köik asjad koos :D päris mötekas :D aga ega me seal kaua olla ka ei saanud, sest pool tundi kulus juba kesklinna söitmiseks ja kell 8 pandi köik poed kinni. Seega söitsime tagasi hotelli. 
Siis olid köigil köhud tühjad ja me läksime hotelli körval olevasse india restorani. Tellisime endale kokteilid ja mingised praed. Esiteks töid kelnerid meile niisama maja kulul india leiba (näeb välja nagu pannkook) ja selle jaoks möeldud kastmed. Aga teistele laudadele nad neid ei jaganud :D ainult meile:D siis toodi meie söögid ja joogid ja veelkord maja kulul meile salatit :D köhud täis, maksime ära ja siis nad töid meile veel alkoholivaba shotid, maasika-kirsi-vahukoore-jogurti maitsega :D nii armas neist :) teistele laudadele neid asju ei toodud, ju me olime siis erilised :D Pärast ütlesid nad meile veel nii ilusti tsau ja saatsid meid uksest välja :D we sweet ist that.. ;)

Teine päev:
ärkasime kell pool kaheksa, tegime end korda ja tahtsime siis hommikust sööma minna. AGA meie söögituba oli mingi mega pisike ja meid oli seal kokku 44 inimest. See oli umbes 15 ruutmeetrit maksimaalselt ja sinna mahtusid normaalseisus heal juhul 20 inimest ära. Meid oli aga pisuuut rohkem.. ja siis istusid köik nagu silgud potis ja nosisid brötcheneid :D
Siis söitsime Brandenburger Tor'i juurde:
Ega seal ka midagi väga huvitavat ei olnud. Aga seal eesoleval platsil olid igasugused maskotid, näiteks suur karu koos söduriga (ma ei tea, mida see sümboliseerima peaks) ja siis oli veel see Volkswageni reklaamist:
Aga seal kostüümis oli mingi täiskasvanud mees :D Selleks et temaga pilti teha, tuli 2€ maksta :D 
Siis söitsime Juutide mälestuspaika:
Seal maa all ( nende kivide all ) oli ka veel muuseum nendest juutidest, kes köik teise maailmasöja käigus tapeti. Seal näidati neid kirju, mis nad peredele vöi tuttavatele saatsid, kui paljud surid, mis riikidest kui palju surid. Isegi eestist suri juute, seda ma ei teadnudki. Nimelt 930-1000 juuti. Poolas köige rohkem - kuni 3 miljonini. Päris huvitav oli. 
Seejärel söitsime Kreuzbergi ( see linnaosa, kus me ööbisime ) ja seal oli meil siis ka väike ringkäik. Meie reisijuht oli 21-aastane noormees, hästi naljakas, ja selle pärast oli ka veidi huvitavam kui tavaliselt mingeid vanu mehi vöi naisi kuulata, keda ennast see asi üldse ei huvitagi :D aga ta oli sellest nii vaimustuses ja uhke selle üle, et ta berliinis elab :) 
Haha, meil oli siis 15 minutit pausi ja siis läks see kutt korraks ära, siis ma nägin et ta tuleb tagasi ja ütlesin teistele et "Unser Führer kommt zurück" (=meie juht tuleb tagasi) ja siis üks poiss mu klassist ütles mulle: Eva, kas sa saaksid palun öelda: Meie reisijuht ? :D (Führer/Juht on nende mösites ikka veel Hitler) aga ma päriselt ei möelnud ju seda nii.. :D
Siiis oli jälle veidi vaba aega, kolasime jälle linna peal.
Öhtul käisime improvisatsiooniteatris, see oli nii naljakas. See oli ingliskeeles, sest 6 näitlejat kaheksast olid ameerikast vöi kanadast, aga nüüd elavad nad berliinis ja siis nad suht tegid nalja berliini ja üleüldiselt sakslaste üle :D  

Kolmas päev:
ärkasime vara üles, söime selles kitsas ruumis hommikust, pakkisime kohvrid ja söitsime maa-alustesse punkritesse. Meie reisijuht oli mingi väga imelik minu arust, ta rääkis küll ehtsa berliini dialektiga, aga ta oli olemuse poolest veidi kahtalane, teistele ta meeldis, mulle mitte :D seal ka midagi huvitavat ei olnud :D siis käisime söömas, ja siis olime pergamoni muuseumis, kus siis on mingid vanad kujud poseidonist vöi zeusist jne, mis siis sinna ühte ruumi köik on kokku pandud ja mingid suured kaared ja väravad, originaalid :) aga see oli ka pisut igav ;D
siis söitsime hotelli, vötsime oma kohvrid ja söitsime rongiga koju tagasi. Täna pidin ka veel viimast päeva kooli minema, enne vaheaega, köik suht magasid veel :D aga nüüd on kaks nädalat vaheaega ja ma ei tea veel mis ma teen :D ainult seda et ma homme söidan Mainz'i, kus isabelle ülikooli läheb, aitame tal kolida :) 
huh, näpud juba kirjutamisest valusad :D aitab tänaseks :D

No comments:

Post a Comment